Назад Събития

Видеоконференция: Опитът на Печ като Европейска столица на културата / 18-07-2011

На 20 юли в София ще се проведе видеоконференция, посветена на опита на унгарския град Печ в подготовката и реализацията на събитието Европейска столица на културата.

Конференцията се организира с любезното съдействие на Унгарския културен институт и е част от проекта „Квартал в Европа", насочен към всички действащи страни и потенциални участници в подготовката на кандидатурата на София за 2019г. Специален гост от унгарска страна ще бъде г-н Тамаш Салаи - културен мениджър и съветник към Кметството на гр. Печ, който ще обсъди със софийската аудитория основни моменти от организацията на престижното европейско събитие.

Видеоконференцията ще се проведе на 20 юли, 2011г. от 18.30 ч. в залата на Унгарския културен институт на ул. Аксаков 16. Ще има осигурен превод

Тамаш Салаи е член на Комитета за подготовка на кандидатурата на гр. Печ за Европейска столица на културата през 2010г. След връчването на титлата е отговорник "Регионални и международни отношения", а по-късно - културен директор на проекта. От януари 2011 г. г-н Салаи е съветник по артистичните и международни въпроси на град Печ и Международен директор на дружеството на културните институции в Печ - Тhe Zsolnay Heritage Management.

„Квартал в Европа" е съвместна инициатива на Центъра за модернизиране на политики - и Портал Европа, подкрепена от програма „Европа" на Столична община. В рамките на проекта се провеждат и работни срещи с представители на целевите групи, на които се обсъждат идеи за успешната кандидатура на София, изготвянето на програмата и успешното й осъществяване.

(Портал Европа)

Обучителни материали и анализи

Видео

Специално от Портал ЕВРОПА