НазадПортал ЕВРОПА представя

София вече има логосистема за кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019 / 20-06-2011

София вече има логосистема за кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. Победителят в международния конкурс, организиран от Асоциация за развитие на София в изпълнение на инициатива на Столична община и в партньорство със Sofia Design Week, е проектът на Борис Бонев. Това се съобщава на интернет страницата на Асоциацията.

В конкурса се включиха 76 проекта от 5 държави /България, Гърция, Германия, Финландия и Португалия/. Международното жури, съставено от 7 дейци от различни сфери /дизайн, културен мениджмънт, журналистика, културни изследвания, градска политика/,  определи за финалисти четири от проектите и в периода 11 – 18 юни гражданите имаха възможност да гласуват за своя фаворит в интернет. След десетдневно гласуване във виртуалното пространство спечелилият мнозинството от гласовете проект беше обявен на специална церемония от г-жа Фандъкова.

Информация за кандидатурата на София може да видите в официалната страница на инициативата София Европейска столица на културата 2019.  www.sofia2019.bg

Борис Бонев е графичен дизайнер и илюстратор на свободна практика. Понастоящем живее и учи Холандия. През 2007 г. завършва НХА, специалност „Книга и печатна графика”. В момента завършва магистратура по „Комуникационен дизайн” в университета AKV St. Joost, гр. Бреда, Холандия.

   Материалът е изготвен по проект „Квартал в ЕВРОПА”, с финансовата подкрепата на Столична община по Програма Европа, 2011, от Фондация „Център за модернизиране на политики” . Мненията и заключенията, изразени в материала, не представляват официално становище на Столична община.

(Портал Европа)

Обучителни материали и анализи

Видео

Специално от Портал ЕВРОПА